Dobrota v Praze – benefiční koncert

Dobrota – právě tak se jmenoval benefiční koncert mladé umělkyně Ráchel Skleničkové, jenž jsme měli možnost prožít v Praze v neděli 7. ledna 2024.

 

Třebaže bylo Komunitní centrum Matky Terezy v Hájích zaplněno jen ze své malé části, atmosféra koncertu se nesla ve velmi přátelském a povzbuzujícím duchu. Po úvodním slůvku zazněly celkem tři bloky klasické, folkové i jazzové hudby, v nichž nechyběla ani vlastní tvorba interpretky. Hudební bloky naplněné klavírními tóny a andělským zpěvem oddělovala krátká zamyšlení. V prvním se Ráchel zamýšlela nad tím, co je to dobrota. Druhé, o mostech, které nás spojují a které Nebeský Otec touží mezi svými dětmi neustále stavět, pronesla Lenka Svojanovská. Po samotném koncertu jsme prožili ještě společné chvíle v předsálí u koláčků a dobrého nápoje, kde mimoto byla také možnost prohlédnout si vzorek výstavy „Jak Bůh staví mosty“ nebo si pořídit Vstaňchoďácké tričko. 

 

Děkujeme všem, kteří svou přítomností nejen přispěli na naše nové auto, ale i na jeden večer vytvořili krásné společenství. Děkujeme zvláště Majdě Demlové, díky níž vůbec mohla tato událost vzniknout i proběhnout.  Děkujeme moc Ráchel za to, že se rozhodla nás obdarovat svými dary, svým přátelstvím i krásou své osobnosti. A v neposlední řadě děkujeme našemu Nebeskému Otci, že také skrze koncert v Praze stavěl mosty své lásky a my jsme toho mohli být součástí.

 

Autor: Štupi