Sobota 4. 11. byla prostě boží.


Vše začalo v 15 h. v kostele sv. Bartoloměje ve Frýdlantu nad Ostravicí děkovnou mší svatou. Sloužil ji p. Lukáš Engelmann, který je členem našeho společenství Vstaň a choď od jeho samotného začátku. A kdo zná Lukáše i našeho úžasného Boha, tomu je hned jasné, že tuhle mši si nešlo jen tak odsedět, ta nás vtáhla do sebe, posílila, obohatila a inspirovala.

Pak proběhl v nedalekém kulturním centru benefiční koncert Tháliím sluší Fialová. Již z názvu je patrné, že hlavním aktérem byla zpěvačka a herečka Hana Fialová, držitelka dvou divadelních cen Thálie, která zazpívala muzikálové hity. Svou hrou jí doprovázel vynikající klavírista Jakub Žídek, který je zároveň hudebním ředitelem a dirigentem muzikálu Národního divadla moravskoslezského. Nevím, jestli dokážu najít ta správná přídavná jména, abych vám popsala, jak velkolepý zážitek to byl. Prostě Hana zpívala famózně a Jakub ji doprovázel brilantně.

Poté ještě proběhla v předsálí kulturního centra výstava fotografií, které odhalovaly hloubku našich setkání i šířku jejich aktivit. Prohlidka výstavy spolu s konzumací malého občerstvení byla skvělou příležitostí k milým setkáním a společnému sdílení zážitků.

Boží fanynka Iva