Na začátku setkání  jsme si povídali o tom, jak se nám daří žít s Bohem. Po osobním sdílení nám Lenka vysvětlovala, že ve vztahu  s Bohem není nejdůležitější výkon a kvantita, ale spontánnost, upřímnost a opravdovost.  Bůh po nás nechce, abychom plnili všechny věci v životě na jedničku a veškeré situace zvládali a všechno měli  pod kontrolou. Naše cesta do nebe s Ním není o výkonu a dokonalosti( obrázek šplh o tyči), ale máme Mu důvěřovat a nechat se Jím vést každým dnem a přenést v náručí přes všechny obtížné překážky. díky úplné odevzdanosti Bohu může vypadat  jako radostná a dobrodružná jízda výtahem. Pán nám dá dost sil a milostí k tomu prožít naplněný život a když přijde čas, sám si nás přivolá vzhůru až do Království Nebeského.

 

Potom jsme  měli možnost shlédnout velmi zajímavou, vtipnou a hezky pojatou přednášku Jakuba Limra  s názvem Akce a reakce  o tom, že podle Ježíše Krista a bible lze žít  požehnaný život, nereagovat instinktivně, ale tak mimořádně, že to někoho překvapí, hned si všimne proměny. Sami to nezvládneme, s Ním však ano!

 

Pojďme se o to každý den s Jeho pomocí snažit! Čerpejme z množství darů Nebeského Otce a tím vytvářejme už tady na Zemi příležitost zakusit kousek Nebe všem kolem nás!

Autor: Majda