Setkání jezdících online leden 2022

Tento den jsme měli on-line Setkání jezdících VaCh, kdy jsme společně probrali hned několik témat důležitých pro náš hlubší duchovní růst a správné směřování našich životních cest.

Rády se teď s vámi podělíme o postřehy a dojmy z úžasně stráveného dne. Nejvíce nás zaujaly přednášky s názvem Duchovní domov a Handicap jako komunikační most. Duchovním domovem je pro nás místo, které je naplněné láskou a tvoříme zde díky přátelské a pohodové atmosféře jednu krásnou a sjednocenou Boží rodinu, která je upevňována vzájemnou láskou, ale především Láskou od Boha Otce, jenž je stále velmi silně přítomný mezi námi.

Duchovním domovem je pro nás jednoznačně VaCh, kde se cítíme jako přijaté a milované Boží dcery a sestry v Kristu. Budujeme tady krásné a zároveň velmi silné pouto “rodinné” i přátelské! Nejsou zde žádné rozdíly mezi chodícími a jezdícími. Můžeme v něm také společně s Bohem i s druhými intenzivně rozvíjet svoje krásné a jedinečné hřivny! Domov je místo  lásky, odpočinku, přijetí, odpuštění,  radosti a Boží otevřené náruče.

Kdo najde takovýto domov, má ten nejcennější dar ve svém životě a v srdci, jaký jen může mít. Vstaň a choď je místo, kde můžeme načerpat mnoho sil pro náš každodenní ne úplně Jednoduchý život. Moc rády se sem vracíme!

Handicap jako komunikační most.

Každý z nás  má ve svém životě různý handicap, ať už viditelný nebo neviditelný a každý z těchto našich handicapů je pro nás svým způsobem darem, jelikož skrze své handicapy se učíme být lepšími a silnějšími bytostmi. Jsme tak blíže k Pánu skrze utrpení a máme příležitost k růstu v lásce, trpělivosti a odpuštění.

Pán nám nepřeje nic zlého, ale když už se ocitneme v těžké situaci, tak nám nabídne svou laskavou náruč a pomocnou ruku, provede nás skrze tuto těžkou zkoušku a je jen na nás, zda Jeho pozvání přijmeme,  nebo ne. Pokud vytrváme na cestě životem s Bohem, tak můžeme s Jeho pomocí dojít až k úplnému smíření se svým handicapem, který pro nás přestane být pouze těžkost a neúnosné břemeno, ale začneme ho správně vnímat jako dar, možnost i skvělý způsob, jak se může náš handicap stát darem a obohacením pro druhé.

Náš handicap se často stává mostem mezi jezdícími a chodícími. Když potřebujeme pomoci, dáváme chodícím prostor projevit nám skutek lásky a milosrdenství. Během svého života procházíme každý různými fázemi smiřování se s handicapem

( křižovatky srdce- může to být naštvání, odmítání, přemlouvání, přijetí  a vděčnost ) Každý z nás jsme v jiné fázi cesty smiřování, ale Bůh nás bere jako jedinečná a originální stvoření, kterým On se vším moc rád pomůže a pokud se mu otevřeme dovede nás k vděčnosti za svůj vlastní handicap. Naše setkání jsme ukončili nádhernými a hlubokými modlitbami žehnání.

Za požehnané a velmi přínosné setkání všem ze srdce děkují

Autoři Barča & Majda