V únoru přijala pozvání do Kavárny Dárce naše milá vtipná a usměvavá vstaňchoďačka Laďka Blažková. V pátek večer jsme se sešli v obvyklý čas, tedy v 19:30 on-line skrze Zoom. Strávili jsme společně s ní a s mnoha dalšími vstaňchoďáky požehnaný čas. Vyprávěla nám o tom, kde všude byla a jakým způsobem se snaží předat Boha v srdci každému, s kým se má možnost během svých cest po ČR i v zahraničí potkat. Cestování je totiž její velkou vášní, podívala se už na spoustu míst a s radostí i nadšením sobě vlastním popisovala všechna úskalí i dobrodužství, která jako vozíčkářka zažila. Putovala tři týdny s kamarády do Santiaga de Compostela. Pouť byla pro Laďku nádherným zážitkem, v mnoha ohledech však náročným.

Spoustu poutníků se s ní chtělo objímat a fotit. Litovali ji kvůli jejímu handicapu. Laďka sama říká, že nemá ráda, když ji někdo příliš lituje. Svá omezení bere s velkým humorem a s úžasným nadhledem. Je to velmi inspirativní mladá žena. Díky svému odhodlání a touze po dobrodružství se  dokonce bez obav vydala poznávat Tanzánii. Je to až neuvěřitelné, že se jí podařilo před několika lety odletět opět mimo Evropu-tentokrát do Panamy, kde se zúčastnila celosvětového setkání mladých s papežem Františkem. Moc ráda na něj doteď vzpomíná!

Laďka Pána předává  i kolegům v práci a z vlastní zkušenosti říkala, že je mnohdy lepší lidem svědčit o víře skutkem nebo životním stylem- není třeba o Něm moc mluvit. Je třeba, aby lidé  kolem nás poznali podle lásky k sobě navzájem, že jsme Jeho učedníci!

Svatý Mario Borsaga je oblíbený světec naší Laděnky, který intenzivně prožíval s Ježíšem každou chvíli svého života! Hned po ránu si Mario učesal ofinu a  vesele pronesl:” Čau, Ježíši!”

Na závěr kavárny jsme tedy i my “ pozdravili Ježíše” ve svatostánku a strávili krásné chvíle jen s Ním!

 Odnesla jsem si z tohoto večera krásnou myšlenku z Laďčina svědectví.

Zvěme i my Pána do všech situací, které zažíváme během dne. Ať už pracujeme,  studujeme, rehabilitujeme, odpočíváme, modlíme se, jdeme na procházku nebo si prostě jen tak povídáme s bližními. Žijme život naplno s radostným vědomím toho, že On je v každé situaci s námi a rozumí nám!

Autor: Magda